Продължава местната информационна кампания в цяла България посветена на преброяването на Ромската общност

Като част от кампанията Горди Роми в Свободна Европа, Българският партньор Постоянна Ромска Конференция провежда информационна кампания за популяризиране и  насърчаване на участието на ромите в Националното преброяване.

Около 50 активисти пътуват из страната до стратегически населени места в България за ангажирането на ромската общност на място.

Активистите раздават листовки и плакати с послания за важността на участието ни в преброяването и включване в целия процес. До момента те са посетили Сандански и градове и села на Югозапад, Брацигово и Първомай в южната част, Дупница и Ботевград на Запад, Медковец в Северозападна България, Сливен в Източна-Централна България, Кюстендил в Западна България, Скравена в Западна България, Враца в Северозападна България- все места, на които има големи ромски общности.

Постоянна Ромска Конференция, заедно с екипа по кампанията Горди Роми в Свободна Европа призовават всички български роми да заявят гордо и свободно тяхната ромска етническа принадлежност на преброяването. Преброяването продължава до 10 октомври.

За повече информация относно преброяването, моля посетете census2021.bg