Dodela tablet računara učenicima za praćenje nastave na daljinu!

Jedna od osam škola uključenih u projekat „Podrška učenicima romske nacionalnosti u prevazilaženju posledica pandemije COVID-19 u obrazovanju“, je i Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Pirota. Veliku zahvalnost dugujemo i našoj Moniki Dimov bez čije posvećenosti i rada dodela tablet računara ne bi bila moguća.

Univerzalni odgovor na krizu bila je upotreba nastave na daljinu i digitalnih obrazovnih alata bez uvida u tehničku opremljenost svih učenika. Iako ove mere imaju koristi kod većine učenika, odsustvo sistematskog plana koji bi osigurao pristup obrazovanju svoj deci mogao bi znatno produbiti već postojeće rupe u obrazovanju.

U skladu sa tim, naš pokret je u saradnji sa Open Society Foundation Serbia / Fondacija za otvoreno društvo Srbija i donatorom, Roma Education Fund , odgovorio na izazove u obrazovanju sa kojima se romske porodice suočavaju u novonastaloj situaciji.

Hvala Open Society Foundation Serbia / Fondacija za otvoreno društvo Srbija i Roma Education Fund bez čije podrške ovo ne bi bilo moguće.

Cilj projekta je sprečavanje potencijalnog povećanja stope napuštanja obrazovanja kod učenika romske nacionalnosti u tranzicionim periodima osnovne škole i obezbeđivanje da svi učenici sa uspehom nastave svoje obrazovanje. Projekat se realizuje za 28 učenika petog i osmog razreda romske nacinalnosti.

#OpreRomaSrbija #ORS #REF #OSF #FondacijaZaOtvorenoDrustvo #RomaEducationFund #Roma #Education #vukakaradzic #pirot